برگ مو یا همان برگ انگور به دو صورت تازه و شور شده برای مصرف جهت پختن غذای محلی دلمه در بازار خرید و فروش می شود. بیشتر مشتریان به دنبال برگ باکیفیت با قیمت مناسب هستند تا بتوانند در بازار رقابت کنند.
با توجه به اینکه باغ ها و تاکستان های انگور در چند نقطه محدود در کشور در تیراژ بالا وجود دارند و محصول برگ انگور که یکی از مشتقات تاکستان های انگور در کشور است به صورت فصلی و در چند ماه از سال برداشت و عرضه می شود، بسیاری از فعالان و تاجران این حوزه اقدام به شور کردن برگ مو(انگور) جهت تازه ماندن و جلوگیری از فساد و خراب شدن آن برای استفاده در تمام طول سال می کنند. بیشترین استفاده از برگ شور شده انگور در پخت و پز غذایی محلی به نام دلمه است، این غذا در اکثر نقاط کشور مصرف می شود و محبوب است، به همین جهت تقاضا برای استفاده از برگ انگور که ماده ی اصلی برای پخت این غذا هست در نقاط مختلف کشور وجود دارد و این موضوع باعث ایجاد کارگاه های فرآوری این محصول در سطح کشور شده است. رونق مصرف این محصول به اشتغال زایی و کارآفرینی در نقاط محروم کشور منجر می شود و به اقتصاد کشور کمک می کند.
خرید برگ انگور تازه یا شور؟
در اینکه کدام محصول، برگ مو(انگور) تازه یا شور شده ی آن را استفاده کنیم باید به چند نکته توجه کنیم. اول اینکه برگ، محصول جانبی باغ های انگور محسوب شده و قبل از برداشت خود انگور و در فاصله ی زمانی محدودی قبل از به بار نشستن خوشه های انگور جمع آوری می شود، از این رو برای عرضه برگ تازه به بازار فرصت زیادی وجود ندارد که این موضوع باعث می شود تا برای خرید و فروش برگ تازه زمان محدودی بسته به منطقه آب و هوایی وجود داشته باشد، این عامل مهم ترین موضوع برای فرآوری این محصول جهت تازه نگه داشتن آن برای تمام فصول سال است و نظر بسیاری از کارآفرینان را برای ورود به این حوزه جلب کرده است.
نکته دوم موضوع فاصله مکانی و جغرافیایی از محل جمع آوری تا بازار مصرف برگ مو تازه می باشد، بسیاری از شهر های کشور فاصله زیادی تا نقطه برداشت این محصول دارند و با توجه به حساس بودن برگ انگور برداشت شده برای تازه ماندن جهت ارسال به بازار ممکن است در حین برداشت و ارسال این محصول به شهر های دوردست دچار خرابی شوند و اهمیت فرآوری این محصول و بسته بندی آن برای عرضه دوچندان می شود.
با توجه به نکاتی که گفته شد خرید برگ مو تازه در فصل برداشت آن و اینکه فاصله چندانی از محل برداشت تا بازاری که مشتریان برای خرید به آنجا مراجعه می کنند می تواند گزینه ی مناسبی باشد اما با توجه به اینکه نوع مصرف محصول برای پخت غذای معروف دلمه می باشد نوع شور شده برگ انگور بعد از شستشو در آشپزخانه نیز هیچ مشکلی نداشته و با توجه به مسائلی که مطرح شد برگ شور مو هم گزینه مناسبی برای مصرف می باشد که در چند سال اخیر خرید و فروش آن رونق گرفته و انواع فله و بسته بندی آن روانه ی بازار شده است.
برگ مو را از کجا تهیه کنیم؟
برگ مو یا همان برگ انگور به وفور در چند نقطه از ایران یافت می شود، شمال غرب، غرب و شمال شرق کشور در شهر های بجنورد، ملکان، تاکستان و مراغه. با توجه به افزایش تقاضای این محصول در بازار ایران و حتی جهت صادرات به کشورهای همسایه در چند سال اخیر، میزان برداشت این محصول نیز افزایش چشمگیری پیدا کرده و کشاورزان در ماه های اول بهار تا اواخر این فصل اقدام به جمع آوری برگ مو از باغ های خود می کنند که معمولا مقداری از آن به صورت تازه خوری و اغلب فرآوری(شور شده) در کارگاه های مخصوص و کاخانجات مصرف می شود.
با توجه به پیشرفت تکنولوژی بسیاری از مشتریان و مصرف کنندگان برای صرفه جویی در زمان و هزینه اقدام به جستجو در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی می کنند، نکته ای که حائز اهمیت است ارتباط با تولید کنندگان، تاجران و تامین کنندگان اصلی این محصول می باشد، برای اطمینان از این موضوع و راستی آزمایی باید به سایت یا پیج یا کانال موردنظر توجه شود و با دقت کامل با صاحبان کسب و کار ها ارتباط بگیرید تا متضرر نشوید، شماره تماس فروشنده، عکس های ارسالی از طرف آن ها، نوع برخورد و توضیحات، اشراف بر موضوع، نوع تعامل با مشتری، نوع پرداخت، پاسخگویی و بسیاری مسائل جزیی دیگر می تواند به شما برای یک خرید امن و مطمئن کمک شایانی کند پس در هنگام ارتباط به این نکات توجه کنید. مجموعه ایران برگ مو با اراِئه مستقیم انواع محصولات جانبی انگور اعم از برگ مو، شیره انگور، روغن هسته انگور مستقیم از تولید سعی دارد تا با حذف واسطه ها و دلالان با مشتریان و مصرف کنندگان اصلی ارتباط برقرار کند، به همین منظور واگذاری نمایندگی برای عرضه محصولات ما در شهر های مختلف کشور نیز در دستور کار است و مشتریان عمده نیز می توانند با ما همکاری داشته باشند.
اطلاعات تماس :
تلفن همراه بهنام جاهدی : ۱۶ ۵۳ ۹۱۶ ۹۱۵ ۹۸+ایمیل : behnamjahedibrand2015@gmail.com